سايت تخصصي علوم راهنمایی

ارتباط از طریق یاهو مسنجر
1
محل تبلیغات شما
2
محل تبلیغات شما
3
محل تبلیغات شما

عضویت درخبرنامه

تبلیغات شما

برگ گرافیک

اطلاعیه
بازديد : 2025

با سلام خدمت شما دوستان عزیزی که همیشه olom20 رو دنبال می کنین و با نظراتتون در جهت بهبود یافتن سایت و سطح علمیش کمک می کنین.

متاسفانه مدیریت olom20 به علت کمبود وقت و مطالعه برای ازمون کشوری از پاسخ دادن به نظرات و پیشنهادات شما دوستان گرامی و به روز رسانی سایت معذور است

امید وارم عذر ما را بپذیرید

اما برای بروز رسانی و سایر کار ها, سایت olom20 اعلام می دارد که در صورت تمایل هر شخص برای نویسندگی در سایت می تواند اطلاع دهد

در صورت مایل بودن به ایمیل sipanmilan@gmail.com اطلاع دهید

با تشکر از همه ی شما عزیزان


موضوع: نمونه سوالات ترم دوم ( علوم ششم ),نمونه سوالات ترم اول ( هفتم ),نمونه سوالات ترم دوم ( هفتم ),انیمیشن,انیمیشن های 2 سه پایه,انیمیشن علوم ششم,زندگی نامه ی دانشمندان,زندگی نامه ی وگنر,زندگی نامه ی جیمز چادویک,زندکی نامه ی دموکریت,زندگی نامه ی لامارک,نظریه ی جهش دووریس,زندگی نامه ی داروین,زندگی نامه ی آنتوان لاوازیه,زندگی نامه ی تامسون,زندگی نامه ی نیوتون,زندگی نامه ی رادردفورد,زندگی نامه ی نیلز بور,زندگی نامه ی انیشتین,زندگی نامه ی جان دالتون,زندگینامه ی گالیله,جیمز وات,جیمز پرسكات ژول,سوالات المپیاد,سوالات المپیاد (دوم راهنمایی),سوالات المپیاد (سوم راهنمایی),سوالات المپیاد (علوم ششم),پاورپوینت,پاورپوینت هر 2 پایه,پاورپوینت علوم ششم,جدول تناوبی عناصر,جدول تناوبی عناصر,توضیح فصل به فصل با سوال,توضیح فصل به فصل با سوال علوم دوم,توضیح فصل به فصل با سوال علوم سوم,توضیح فصل به فصل با سوال علوم ششم,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم راهنمایی,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم دوم راهنمایی,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم سوم راهنمایی,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم ششم,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم هفتم,عکس های آموزنده,تمام عکس های آموزنده,آزمایشگاه,آشنایی با اطلاعات وسایل آزمایشگاهی,سوالات آزمایشگاهی علوم پایه راهنمایی,مسئله های کار,مسئله های قسمت فیزیک سوم راهنمایی,نمونه سوالات استان اذربایجان غربی,دانلود نمونه سوالات استان اذربایجان غربی,اهداف کلی علوم,اهداف کلی علوم تجربی,نکاتی برای تدریس بهتر دبیران علوم,نکاتی برای تدریس بهتر دبیران علوم,طرح درس و بودجه بندی ها,طرح درس و بودجه بندی های 2 پایه,طرح درس و بودجه بندی های علوم ششم,ازمون و اموزش انلاین,ازمون انلاین هر 2 پایه,اموزش انلاین,مطالب ارسالی,سوالات نمونه دولتی,نمونه سوالات نمونه دولتی,کتاب درسی,دوم راهنمایی,سوم راهنمایی,علوم ششم,علوم هفتم,فیلم ,فیلم های درسی,فیلم های اموزشی ششم,نمونه سوال تیز هوشان,سوال تیز هوشان سوم راهنمایی,سوال تیز هوشان ششم,مقالات علوم,مقالات دوم راهنمایی,مقالات سوم راهنمایی,مقالات علمی,مقالات علوم ششم,کدهای وبلاگ نویسی,سرگرمی های انلاین,ساخت بنر LED,بازی انلاین,استراتژیک,اکشن,دخترانه,فکری,مسابقه ای,جزوه,جزوه ی دوم راهنمایی,جزوه ی سوم راهنمایی,جزوه ی علوم ششم,برنامه,برنامه ی علوم,برنامه ی موبایل,برنامه های کاربردی,,
می پسندم نمی پسندم

چگونه کتاب درسی را مطالعه کنیم ؟
بازديد : 1381

 چگونه کتاب درسی را مطالعه کنیم ؟

تحلیل یادگیری یکی از موضوعات اساسی در روانشناسی است. در این نوشتار بدون هیچ توضیح نظری اضافه ، روشی بنام پس خبا ( پ س خ ب ا ) برای خواندن و مطالعه مطالب کتابهای درسی ارائه می گردد که به نظر می رسد شیوه موثری برای بهتر فهمیدن و بهتر حفظ کردن مفاهیم و اطلاعات کلیدی است. نام این روش (PQRST)برگرفته از نخستین حرف نام هریک از مراحل پنجگانه در مطالعه متون است:

پیشخوانی ( Preview )

سئوال کردن ( Question )

خواندن ( Reading )

به خود پس دادن ( Self - recitation )

آزمون ( Test )

دو مرحله اول و آخر ( پیشخوانی - آزمون ) ویژه هر فصل از کتاب هستند ،‌ و سه مرحه میانی (‌ سئوال کردن - خواندن - به خود پس دادن ) اختصاص به هر بخش اصلی از هر فصل دارند.

1- مرحله پ ( پیشخوانی ):

نخست به مرور کلی فصل معینی از کتاب می پردازید تا با موضوعات کلی مورد بحث آشنا شوید . برای این منظور فهرست مطالب فصل را می خوانید . سپس مطالب فصل را مرور می کنید که طی آن ، عناوین بخشهای اصلی و فرعی فصل را مورد توجه قرار می دهید ، و تصاویر و نمودارها را از نظر می گذرانید. مهمترین نکته در مرحله پیشخوانی این است که پس از مرور مطالب فصل ، چکیده اولیه یا پایانی فصل را ( در صورت وجود ) با دقت مطالعه کنید و روی هر یک از نکاتی که در آن آمده تامل کنید . در این مرحله ممکن است ،‌ سئوالهایی به ذهنتان خطور کند که پس از خواندن متن کامل فصل بتوانید به آنها پاسخ دهید. این مرحله ، تصویر کلی از مطالب فصل و سازمان بندی آن به دست می دهد.

2 - مرحله س ( سئوال کردن )

همانطور که قبلا گفته شد مراحل سئوال کردن ،‌ خواندن و به خود پس دادن ، ویژه هر بخش از هر فصل است. فصل های کتاب را یکی یکی در نظر بگیرید. هر سه مرحله سئوال کردن ، خواندن و به خود پس دادن را در مورد هر بخش اعمال کنید و بعد ، به بعدی بپردازید. قبل از مطالعه مطالب هر بخش ، نخست عنوان آن بخش و عنوان های فرعی آن را بخوانید . سپس در حین خواندن مطالب هر بخش ، موضوعات مهم آن را به صورت یک یا چند سئوال در نظر بگیرید که بعدا باید به آنها پاسخ دهید. از خود بپرسید : مولف در این بخش چه مفاهیم مهمی را در نظر داشته است ؟ مقصود از مرحله سئوال کردن نیز همین است.

3 - مرحله خ ( خواندن )

در این مرحله ، مطالب هر بخش از فصل را برای آگاهی از معنی آن با دقت بخوانید و ضمن خواندن ، سعی کنید به سئوالهایی که در مرحله سئوال کردن مطرح شده بود ، پاسخ دهید . در باره مطالبی که می خوانید تامل کنید و بکوشید بین آن مطالب و اطلاعات قبلی خود ارتباط بر قرار کنید . می توانید زیر واژه ها یا عبارات کلیدی خط بکشید . اما میزان آن از 10 تا 15 درصد متن تجاوز نکند. اگر مقصود از خط کشیدن زیر مطالب ، مشخص کردن واژه ها یا عبارات کلیدی برای مرور بعدی باشد ، خط کشدین زیادی زیر مطالب ، مغایر با چنین هدفی است. تا وقتی تمام مطالب بخش معینی را نخوانده اید یا با همه مفاهیم کلیدی آشنا نشده اید و اهمیت نسبی آنها را ارزیابی نکرده اید ، یادداشت بر ندارید. در خاتمه خلاصه فصل را از زبان خودتان نوشته و اشکالات احتمالی را با مرور فصل بر طرف کنید.

4 - مرحله ب ( به خود پس دادن )

پس از خواندن هر بخش ، سعی کنید مفاهیم اصلی را به خاطر آورید و اطلاعات را از حفظ با خود بگوئید . مفاهیم را به زبان خود بازگو کنید و اطلاعات را ترجیحا با صدای بلند ( و اگر تنها نیستید ، زیر لب ) تکرار کنید . مطالبی را که به یاد می آورید با متن کتاب تطبیق دهید تا مطمئن شوید که آنها را کامل و درست حفظ کرده اید. به خود پس دادن مطلب کمک می کند که به کمبود اطلاعات خود پی ببرید و آن را در ذهن خود سازماندهی کنید. پس از آنکه بخشی از فصل را به این شیوه مطالعه کردید ، به بخش بعدی بپردازید و دوباره مراحل سئوال کردن ، خواندن و به خود پس دادن را تکرار کنید.

5 - مرحله آ ( آزمون )

پس از خواندن مطالب فصل باید به آزمون و مرور مطالب بپردازید . با مراجعه به یادداشتهایتان ، ببینید چه مقدار از مفاهیم اصلی را به یاد دارید. سعی کنید بفهمید چه پیوندی بین مطالب مختلف وجود دارد و این مطالب چگونه در فصل ، سازمان بندی شده اند. در مرحله آزمون ممکن است مجبور شوید فصل را ورق بزنید تا صحت مفاهیم و مطالب کلیدی حفظ شده را وارسی کنید در این مرحله باید چکیده فصل را بخوانید و ضمن آن جزئیات مربوط به هر یک از نکات چکیده را در نظر آورید. مرحله آزمون را هرگز به شب امتحان موکول نکنید . نخستین مرور، مطالب فصل باید بلافاصله پس از خواندن انجام شود.

پژوهشها حاکی از آن است که روش پس خبا روش بسیار مفیدی است و مسلما کارآمدتر از روش روخوانی ساده مطالب است . در این روش مخصوصا به خود پس دادن مطالب نقش بسیار مهمی دارد. اختصاص بخش عمده زمان مطالعه به یاد آوری فعال مطالب بهتر از آن است که تمام وقت خود را صرف خواندن و بازخوانی مطلب کنید. بررسیها موید این نکته اند که خواندن چکیده فصل بیش از مطالعه سراسر فصل ، کارآمدی دارد. خواندن چکیده پیش از خواندن فصل ، چشم اندازی کلی از فصل فراهم می کند که خواننده را در سازماندهی مطالب در حین خواندن مطالب فصل یاری می دهد. حتی اگر نخواهید روش پس خبا را به طور کامل دنبال کنید بهتر است از فواید به خود پس دادن مطلب و نیز مطالعه چکیده فصل پیش از خواندن مطالب فصل ، غفلت نورزید.

این نکات را فراموش نکنید.

برای اینکه مطالبی در ذهن بماند باید سازمان بندی شود - با مطالب قبلی پیوند زده شود - تکرار شود ـ به خود پس داده شود - خلاصه بندی و یادداشت گردد. و مجددا یادآوری گردد.


موضوع: مطالب ارسالی,,
می پسندم نمی پسندم

بزرگترینها ( مطلب ارسالی ازshiva3121 )
بازديد : 1710

 

بزرگترین سیاره جهان

 

 

سیاره مشتری از نظر بزرگی بر دیگر سیاره‌های سامانه خورشیدی حکمرانی می‌کند، مانند بسیاری از سیاره‌هایی که ابعاد آنها از حد استاندارد گذشته است، مشتری نیز سیاره‌ای گازی است که از هلیوم و هیدروژن ساخته شده است، با این همه تا به حال سیاره‌ای گازی‌تر و عظیم‌تر از مشتری نیز کشف شده است، سیاره TrES-4 که در سال 2006 در مدار ستاره‌ای درخشان در فاصله هزار و 500 سال نوری از زمین کشف شد. قطر این سیاره 1.8 برابر سیاره مشتری بود و از این رو به عنوان بزرگترین سیاره‌ای شناخته می‌شد که تا به حال رصد شده است.

 

 

با این همه جرم این سیاره تنها 88 درصد از جرم کل مشتری است و تراکم آن 0.2 گرم در سانتیمتر مکعب است که این تراکم آن را از چوب پنبه سبک تر می‌کند. از آنجایی که روند مطالعات علمی توقف ناپذیر است، رصدهای جدیدتر منجر به کشف سیاره‌ای بزرگتر شده است که از سیاره TrES-4 نیز بزرگتر است، سیاره WASP-17b در فاصله هزار سال نوری از زمین واقع شده و شعاع آن دوبرابر مشتری است، در حالی که جرم و تراکم آن نیمی از جرم مشتری محاسبه شده است

بزرگترین سازه مصنوعی

تا زمانی که یک فضاپیمای غول پیکر و بیگانه در آسمان زمین مشاهده نشود، تا به امروز عظیمترین سازه مصنوعی جهان ایستگاه فضایی بین المللی است که 370 تن وزن داشته و 109 متر وسعت دارد.

بزرگترین کهکشان

بر اساس روند شکل گیری کهکشانها در مدل استاندارد، بزرگترین کهکشانها، کهکشانهای بیضی شکلی هستند که از برخورد کهکشانهای کوچکتر شکل می‌گیرند. بزرگترین نمونه کهکشان IC1101 است که در فاصله یک میلیارد سال نوری در مرکز خوشه کهکشانی Abell 2029 قرار گرفته است.

 

 

این کهکشان 6 میلیون سال نوری وسعت داشته و هزاران برابر از کهکشان راه شیری عظیمتر است.

بزرگترین حفره

عنوان بزرگترین حفره جهان به یک سیاهچاله عظیم اختصاص ندارد، بلکه به فضای تاریک وسیعتری خطاب می‌شود. در بزرگترین فضایی که تا کنون مورد بررسی قرار گرفته است، کهکشانها از دیواره‌ها و گره‌هایی در وسعت چند میلیون سال نوری ساخته شده است که حفره‌ای در میان آن قرار دارد.

بزرگترین حفره خلائی که تا به حال در میان یک کهکشان یافته شده، حفره‌ای است که در سال 2007 کشف شده و وسعتی برابر یک میلیارد سال نوری دارد. گمان می‌رود این حفره توخالی به واسطه برخورد بسیار نزدیکی با جهانی دیگر به وجود آمده باشد.

بزرگترین ستاره

در این جهان بزرگ ستاره‌ای به نام VY Canis Majoris در فاصله پنج هزار سال نوری از زمین وجود دارد که می‌تواند با ابعادی هشت میلیارد برابر ستاره سامانه خورشیدی، خورشید زمین را به راحتی ببلعد.


موضوع: مطالب ارسالی,,
برچسب ها : ,,,
می پسندم نمی پسندم

سوالات چهار گزينه اي علوم دوم راهنمايي همراه با پاسخ طلب ارسالی ازtiti
بازديد : 4519

سوالات چهار گزينه اي علوم دوم راهنمايي همراه با پاسخ

مشاهده در ادامه ی مطلب ...


موضوع: نمونه سوالات,نمونه سوالات ترم اول ( دوم راهنمایی ),مطالب ارسالی,,
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم

مطلب ارسالی از ( امید )
بازديد : 2612

                         بیشتر بدانید

     رابطه ی بین دوره و بسامد

یکای اندازه گیری دوره.ثانیهsاست بنابراین یکای اندازه گیری بسامد وارون ثانیه می شود

یکای بسامد را به احترام هنریش کاشف موج های رادیویی

هرتز نام گذاری کرده وبا

علامت اختصاری hzنشان میدهند

                         در پناه حق


   انشا الله خوش و سلامت باشید دوستان                             خدا نگهدارتون


موضوع: مطالب ارسالی,,
می پسندم نمی پسندم

قبل از ارسال مطالب به نکات زیر توجه کنید ( توجه )
بازديد : 2547

 توجه                                                                       توجه 

قبل از ارسال مطالب به نکات زیر توجه کنید :

مطالبی که برای ما ارسال می کنید مربوط به علوم هرسه پایه باشد

اگر مربوط به موضوعات غیر از علوم باشد حذف می شود

مطالب به نام شما در olom20 نمایش داده می شود

با تشکر

 


موضوع: مطالب ارسالی,,
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم

گرمای نهان مطلب ارسالی از ( sarah )
بازديد : 2859

گرمای نهان و انجماد و ذوب یک ماده با هم برابر است

امیدوارم از این مطلب استفاده کرده باشین

گرچه کم بود....


موضوع: مطالب ارسالی,,
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم

مطلب ارسالی از لیلی حجازی
بازديد : 2623

به نام خالق هستی

تعریف خواص فیزیکی: به خواص و ویژگی هایی در هر ماده می گویند که با تغییر آن ماده به کلی تغییر نکند و ماده به ماده ی جدیدی تبدیل نشود خوص فیزیکی می گویند.

مانند : چگالی - نقطه ی ذوب و ....

 


موضوع: مطالب ارسالی,,
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم

ظرفیت گرمایی ویژه ( مطلب ارسالی از mahsa )
بازديد : 5881

تعریف ظرفیت گرمایی ویژه

ظرفیت گرمایی ویژه معادل مقدار گرمایی است که لازم است مقدار مشخص از ماده‌ای دریافت کند تا دمای آن یک واحد افزایش یابد.

در سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها (SI) مقدار گرما بر حسب ژول، مقدار ماده بر حسب گرم، کیلوگرم یا مول، و تغییرات دما بر حسب سانتیگراد (که معادل تغییرات در واحد کلوین هم هست) اندازه گیری شده و یکای ظرفیت گرمایی ویژه بسته به نوع تعریف، ژول بر گرم.سانتیگراد (°J/gr.C)، ژول بر کیلوگرم.سانتیگراد (°J/kg.C) یا ژول بر مول.سانتیگراد (°J/n.C) خواهد بود

بقیه در ادامه ی مطلب ...


موضوع: مطالب ارسالی,,
برچسب ها : ,
می پسندم نمی پسندم

منوی و اطلاعات وبلاگ olom20
بازديد : 16474

 


با سلام

توجه : تمام مطالب سایت در این صفحه نیست ؛ به موضوعات وب مراجعه کنید .

مدیریت وبلاگ از شما می خواهد که در صورت رضایت از این سایت ؛ این سایت را به دوستان و کسانی که به دنبال انواع نمونه سوالات و پاورپوینت ها و پاسخ تمرین ها و مسئله ها و ..... هستند معرفی کنید .

با اصــرار کاربران تمام مطالب سایت به غیر از پاورپویــنت ها را از عضویت گیری برداشتیم و کسانی که ایمیل ندارند می توانند بدون عضو شدن از مطالب سایت استفاده کــــــنند

اگر هر مطلبی که مورد جستو جوی شما بود ولی در olom20 قرار نداشت در قسمت نظرات اعلام کنید و مدیریت olom20 در صورت توان ان را تهیه می کند

((برای دانستن استفاده ی بهتر از سایت به ادامه ی مطلب بروید .))

برای دست رسی به تمام نقاط وبلاگ از قسمت  موضوعات  یا منوی زیر استفاده کنید !!!!

ساخت بنر و هدر رایگان

 

http://uploadkon.ir/uploads/1a40ec0e4ced386c520fb114c4bd1e66.gif

http://uploadkon.ir/uploads/190433ca199f283a93cba5e56b327955.gif

http://uploadkon.ir/uploads/58e3b3c0420f860d3a7f103addde1556.gif

http://uploadkon.ir/uploads/da6b654a5c1d4daccd2bc5991e5c6d98.gif

 

http://uploadkon.ir/uploads/913ae6e1470045086c454b4ee5d795b2.gif

http://uploadkon.ir/uploads/a421541c2e0eebfb29fd0a3706788847.png

 

http://uploadkon.ir/uploads/74a44556bd760a8c9f9aa6f6c35f6c66.gif


موضوع: نمونه سوالات,نمونه سوالات ترم اول ( دوم راهنمایی ),نمونه سوالات ترم اول ( سوم راهنمایی ),نمونه سوالات ترم دوم ( دوم راهنمایی ),نمونه سوالات ترم دوم ( سوم راهنمایی ),انیمیشن,انیمیشن های 2 سه پایه,زندگی نامه ی دانشمندان,زندگی نامه ی وگنر,زندگی نامه ی جیمز چادویک,زندکی نامه ی دموکریت,زندگی نامه ی لامارک,نظریه ی جهش دووریس,زندگی نامه ی داروین,زندگی نامه ی آنتوان لاوازیه,زندگی نامه ی تامسون,زندگی نامه ی نیوتون,زندگی نامه ی رادردفورد,زندگی نامه ی نیلز بور,زندگی نامه ی انیشتین,زندگی نامه ی جان دالتون,زندگینامه ی گالیله,جیمز وات,جیمز پرسكات ژول,سوالات المپیاد,سوالات المپیاد (دوم راهنمایی),سوالات المپیاد (سوم راهنمایی),پاورپوینت,پاورپوینت هر 2 پایه,جدول تناوبی عناصر,جدول تناوبی عناصر,توضیح فصل به فصل با سوال,توضیح فصل به فصل با سوال علوم دوم,توضیح فصل به فصل با سوال علوم سوم,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم راهنمایی,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم دوم راهنمایی,پاسخ تحقیق کنید و ... علوم سوم راهنمایی,عکس های آموزنده,تمام عکس های آموزنده,آزمایشگاه,آشنایی با اطلاعات وسایل آزمایشگاهی,,,,مسئله های کار,مسئله های قسمت فیزیک سوم راهنمایی,نمونه سوالات استان اذربایجان غربی,دانلود نمونه سوالات استان اذربایجان غربی,اهداف کلی علوم,اهداف کلی علوم تجربی,نکاتی برای تدریس بهتر دبیران علوم,نکاتی برای تدریس بهتر دبیران علوم,طرح درس و بودجه بندی ها,طرح درس و بودجه بندی های 2 پایه,ازمون و اموزش انلاین,ازمون انلاین هر 2 پایه,اموزش انلاین,مطالب ارسالی,سوالات نمونه دولتی,نمونه سوالات نمونه دولتی,,,کتاب درسی,دوم راهنمایی,سوم راهنمایی,فیلم ,فیلم های درسی,نمونه سوال تیز هوشان,,سوال تیز هوشان سوم راهنمایی,مقالات علوم,مقالات دوم راهنمایی,مقالات سوم راهنمایی,مقالات علمی,کدهای وبلاگ نویسی,سرگرمی های انلاین,ساخت بنر LED,بازی انلاین,استراتژیک,اکشن,دخترانه,فکری,مسابقه ای,جزوه,جزوه ی دوم راهنمایی,جزوه ی سوم راهنمایی,برنامه,برنامه ی علوم,,
می پسندم نمی پسندم

ليست صفحات

تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

[تبادل لگو با ما]

Friends
تمامی حقوق مطالب برای این سایت محفوظ میباشد. قالب طراحی شده توسط: برگ گراف و ترجمه شده توسط : قالب گراف